העולמות הקודמים

ב"ה, שיח-סוד בנושא ספר הזוהר הקדוש ונגזרותיו והתנא הא-לוקי רבי שמעון בר יוחאי זצ"ל והחבורה הקדושה - הפורום נחנך בקדושת ליל ג"ל לעומר התשס"ה.

העולמות הקודמים

הודעהעל ידי ofir21 ב 16:06 ,19 יולי 2010, ב'

מספר מקובלים אמרו\טענו\חשבו שהיו עולמות לפני העולם שלנו , איזה סוגי עולמות?
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

Re: העולמות הקודמים

הודעהעל ידי יפית ב 0:52 ,27 יולי 2010, ג'

כל מה שמדברים על עולמות זה מבחינה רוחנית.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 10:12 ,29 יולי 2010, ה'

אני לא מדבר על עולמות אבי"ע שדרך אגב לפי הקבלה הכל נמצא בעולם שלנו אבל במימד אחר .
אני מדבר על כך שיש מקובלים שטענו שהיה בעולם הזה עוד עולמות " עולמות התוהו" ובו היו אלים וכיוון שהשחיתו אלק' הרס אותם " בונה עולמות ומחריבם" .
כל מי שלמד קבלה יודע שהדבר אינו כך כי יודע בדיוק את כל ההשתלתשלות ואין זמן לעולם התוהו ,ואם תגיד שהיה עולם התוהו הרי סותר והורס את כל הקבלה.
אני לא זוכר את השמות של המקובלים שטענו את הדבר הזה ואני מעוניין להרחיב את הידע בנושא ,מישהוא יודע את שמות המקובלים?
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 14:02 ,29 יולי 2010, ה'

לא נראה שהיו מקובלים שאמרו כך,
חכמת הקבלה היא חכמת הסוד והאמת ומלמדת רק מבחינה רוחנית.

מה שאתה כותב כביכול בשם מקובלים, נשמע יותר שאולי כתבו אנשי מחקר חילוניים על מושגים מהקבלה.- השם ישמור -
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 20:02 ,1 אוגוסט 2010, א'

יש מקובלים שאמרו שהיו עולמות לפני העולם שלנו , אפילו בהרצאות באתר שמעתי את זה אם אני לא טועה.
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 1:34 ,2 אוגוסט 2010, ב'

כל העולמות שלומדים זה הכל מבחינה רוחנית.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 22:14 ,3 אוגוסט 2010, ג'

אני מבין שלא למדת קבלה , ואם כן רק הרצאות ובצורה רדודה מאוד .
אני מדבר על עולם התוהו , יש מקובלים שטענו שזה היה עולם של אלים ושהק"בה החריב את העולם הזה בגלל מעשיהם.
אני לא מאמין בכלל בדת , אבל ככה שמעתי , ולא לא מדובר מבחינה רוחנית .
אני דיי בטוח שכבר אמרתי שעולמות אבי"ע הם פה , הכל זה אחד בתוך השני ולא אחד מעל השני ואני מתאר לעצמי שאת לא מבינה בזה כי לא למדת קבלה.
שימי לב שאני מדבר הקב"ה אבל מדובר פה בספירות , אז גם כשאני כותב ה' ,הקב"ה אני מתכוון להקשר שעליו דיברתי כי למעשה כל הכינויים האלה לא מתאימים בכלל למה שאני מדבר.
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 22:26 ,3 אוגוסט 2010, ג'

אני עונה לך ואתה לא מקשיב,

ואם אתה לא מאמין בכלל בדת
מה אתה עושה פה בפורום?
מנסה לשכנע אותנו בחוסר ידע שלך?

מדובר אך ורק על עולמות רוחניים.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 15:33 ,4 אוגוסט 2010, ד'

לא מדובר בעולמות רוחניים , שאלה לי אלייך , מאיפה האלים שעליהם דיברו הדתות העתיקות הגיעו?
וזה בדיוק מה שהמקובלים ניסו להסביר ,שיה עולם של אלים ואלה האלים בעצם , כמובן שאני יודע בבודאות שמדובר בשקר מוחלט.
אני לא מנסה לשכנע אף אחד,למרות שכל פעם שאני נכנס לויכוח שאפילו קרוב לדת אני נכנס לאטרף ואחרי כמה שניות אני מוצא את עצמי שולח הודעות נגד הדת .
זה שאני לא מאמין בדת זה לא אומר שאני בחוסר ידיעה , היו מקובלים עצומים שכפרו כמו רבי אלשיע בן אבויה,לא הייתי דתי ,נתתי ניסיון לדת ורציתי לראות מה זה הדת , זה דבר חשוב גם לאדם שלא דתי לפי דעתי, ולפי דעתי כל אדם צריך ללמוד את כל שלושת הדתות ברמה מספיק טובה כדי להחליט מה הוא רוצה ליהיות. אני לא למדתי את הנצרות והאיסלם ברמה יסודית , אין צורך
לדת שלנו כן יש צורך כי יש כל כך הרבה דברים ואנחנו הדת שהתחילה את כל השקר .
פה אני יכול לקבל תשובות לשאלותיי לגבי דברים שמעניינים אותי .

סלחי לי .
כל מה ששאלתי זה שאלה אחת
"למדת קבלה" ?
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 17:05 ,4 אוגוסט 2010, ד'

העולמות שהמקובלים מדברים עליהם בחכמת הקבלה הם עולמות רוחניים בלבד!!!

אלים שמדברים בעבודת אלילים למיניהם זה תפיסות מוטעות של האלוקות כפי שמביא הרמח"ל בספרו "דעת תבונות",

אדם שמקיים מצוות ולומד תורה ומנסה להתקרב לבורא בקדושה וטהרה ההבנות שלו הבנות אמת כיון שהוא מזדכך,
ומי שלומד שלא בקדושה וטהרה יש דברים שאי אפשר להבין כי אין הזדככות וקרבה לבורא,

ראיתי ששאלת את השאלה ומן הסתם ראית שלא עניתי לך,
אין ברצוני לענות על שאלה זו ועימך הסליחה,
יש דברים שאדם צריך להבין מעצמו....
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 23:45 ,4 אוגוסט 2010, ד'

לא קראתי את הספר .
את יכולה להגיד לי מה הוא אומר בקשר לעבודות אלילים?
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 13:48 ,5 אוגוסט 2010, ה'

דעת תבונות מתוך אות לו:

"הנה העובדי עבודה זרה היו משני מינים, המין הראשון חשבו שהקב"ה נעלה מן הדברים השפלים, ואינו מביט בהם; ויש אחרים תחתיו, הם המה כוכבי השמים וכסיליהם, שריהם וכל צבאם, שהם המשגיחים בעולם. ועל כן העמידו להם עבודות, עשו להם מזבחות, להם יזבחו ולהם יקטרו, להמשיך מהם השפעה לתועלתם:

המין השני אמרו, חס וחלילה, שתי רשויות הם, אחד פועל טוב ואחד פועל רע, באמרם, אין הפך בלא הפכו; ובהיותו האל ית"ש תכלית הטוב, יהיה ח"ו כנגדו מי שהוא תכלית הרע; ומשני מקורות אלה, אמרו, נולדות הפעולות בעולם הזה, מקצתם לטובה ומקצתם לרעה. והוא ענין (סנהדרין לט ע"א), "מפלגא ולעילא - דהורמיז, מפלגא ולתתא - דאהורמיז", שאמר ההוא מינא לאמימר:

הדעת השלישי, היא דעת המון האנשים, שחושבים שדברי העולם הזה הולכים לפי חוקות טבעם שהטביע הבורא בתחתונים, והשתדלותם וחריצותם הוא המועיל, ועצלותם הוא המזיק, כענין (דברים ח, יז), "כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה". עוד אמרו, הכל תלוי במזל, ומקרה אחד לכל, ואין כאן אלא הדרך הטבעי, לא יותר, אם להטיב אם להרע:

הדעת הרביעית היא דעת גויי הארץ האומרים, חטא ישראל, אין ישועתה לו באלהים סלה, ח"ו, "כסף נמאס" קראו להם. כי הקב"ה בחר בהם ונתן להם הבחירה בידם להיות צדיקים או רשעים, והם הרשיעו לעשות, ומנעו ממנו ית', כביכול, שיוכל להטיב עוד להם, כענין (דברים לב, (יח), "צור ילדך תשי"; והוכרח לעזוב אותם ולהחליפם באומה אחרת ח"ו, מפני שאי אפשר להושיעם. ואורך הגלות מורה לכאורה על זה, ומפחיד הלבבות שאינם חזקים באמונה האמיתית:

הדעת החמישית, היא דעת פושעי ישראל, אותם שהיו מכירים את קונם ומכוונים למרוד בו, כאמון שאמר (עי' סנהדרין קג ע"ב), "כלום מכוין אני אלא להכעיס", וכל דכוותיה. וקרא כתיב (ישעיהו ג, ח), "למרות עיני כבודו", שהיו חושבים שיוכלו לעשות נגד רצונו ח"ו, ויכעיסוהו במעשיהם הרעים, כמי שמכעיס את חבירו בעל כרחו. ואחרים חשבו להתחזק בכשפים וקסמים, ואחרים בידיעת מלאכי השרת ומשמרותיהם, כמ"ש במדרש (איכה רבה, פרשה ב, ב) שהיו אומרים לירמיהו, "אנא מקיף לה מיא אנא מקיף לה אשא":

ואמנם המאמין ביחוד ומבין ענינו, צריך שיאמין שהקב"ה הוא אחד יחיד ומיוחד, שאין לו מונע ומעכב כלל ועיקר בשום פנים ובשום צד, אלא הוא לבדו מושל בכל. לא מבעיא שאין רשות נגדו ח"ו, אלא הוא עצמו בורא הטוב והרע, כענין הכתוב (ישעיה מה, ז), "יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע, אני ה' עושה כל אלה"; שאין אחר תחתיו שיהיה לו שליטה בעולם, דהיינו שאין שום שר ולא שום כח שני, כמו שחשבו עובדי עבודה זרה. ולא עוד, אלא שהוא לבדו משגיח על כל בריותיו השגחה פרטית, ואין שום דבר נולד בעולמו אלא מרצונו ומידו, ולא במקרה, ולא בטבע, ולא במזל; אלא הוא השופט כל הארץ וכל אשר בה, וגוזר כל אשר יעשה בעליונים ובתחתונים, עד סוף כל המדרגות שבכל הבריאה כולה. ומעוצם יחוד שליטתו הוא שאין לו שום הכרח וכפיה כלל, וכל סדרי המשפט וכל החוקים אשר חקק - כולם תלויים ברצונו, ולא שהוא מוכרח בהם כלל. הנה כשרוצה - משעבד רצונו, כביכול, למעשי בני האדם, כענין ששנינו (אבות פ"ג, יט), "והכל לפי רוב המעשה"; וכשהוא רוצה - אינו חושש לכל המעשים, ומטיב בטובו למי שרוצה, וכמו שאמר למשה רבנו ע"ה (ברכות ז ע"א), "וחנותי את אשר אחון - אע"פ שאינו הגון". וכבר נאמר (איוב לה, ו), "אם חטאת מה תפעל בו ורבו פשעיך מה תעשה לו"; ואז נאמר (ירמיהו נ, כ), "יבוקש את עון ישראל ואיננו וגו' כי אסלח לאשר אשאיר"; וכן נאמר (ישעיה מח, יא), "למעני למעני אעשה לי ואיך יחל"; (שם מג, כה), "אנכי אנכי הוא מוחה פשעיך למעני וחטאתיך לא אזכור". וכן נאמר (זכריה ג, ט), "ומשתי את עון הארץ ההיא ביום אחד". זאת נחמתנו בעניינו, כי לא על מעשינו יפקוד, ולא לזכותנו ימתין, או מחסרון מעשים יחליפינו ח"ו, אלא מפני השבועה אשר נשבע לאבותינו והברית אשר כרת. הנה אפילו אם לא יהיה זכות בישראל - כשיגיע עת מועד, יום נסתם בלבו, הנה על כל פנים יושיענו ודאי, כי אדון כל הוא, ויכול לעשות כן כשהוא רוצה:"

מה בעצם החיפוש שלך?
מה אתה מנסה להבין?
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 14:46 ,5 אוגוסט 2010, ה'

אני מנסה להבין את עיניין העבודה הזרה .
אני לא קונה בכלל את מה שנתן .
גם ארון הברית שמשה הכין היה עבודה זרה, זה העתק של ארון הברית שעליו היה האל תן במצרים העתיקה רק שעל ארון הברית שמשה הכין היה אל אחר במקום האל תן.
שימי לב שגם משה רבינו עשה פעולות כדי להשיג דברים , כמו כתיבת שם השם המפורש על המטה ובעזרתו לקרוע את הים ,להוציא מים מהסלע ,רק שלהוציא מים מהסלע הוא היכה עם המטה שעליו כתוב השם המפורש במקום להגות את השם המפורש על הסלע .
אני חושב שמשה רבינו ידע יותר מפרעה וכנראה בגלל היותו מגמגם , הוא פשט הגיע לתוספת צירוף .
כל הניסים שמשה ואהרון עשו כולם בעזרת כל מיני סוגים כאלה ,שמות המפורש וסוגי עבודת אלילים כגון ארון הברית.
לכן ביקשתי להבין את הדברים האלה , חשבתי שייתן תירוץ לארון הברית ,אל תשכחי שאם היה אלק' כל יכול ,הוא לא היה אומר למשה להכין כל מיני דברים כדי שיהיה ניסים ,הוא פשוט היה נותן את הניצחון , שימי לב גם שמסופר על מלחמות שמשה רבינו הניף ידיו לשמיים בשיטה מסוימת כדי שינצחו במלחמה ומרוב שלא יכל להחזיק אז תמכו את ידיו כדי שלא ייפלו.
האלק' שמסופר עליו מעולם לא עשה משהוא בלי שיידרש פעולה מהשליח ששלח אותו
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 15:28 ,5 אוגוסט 2010, ה'

יש לך סתירה פנימית,
אתה לא מבין מה זה עבודה זרה
ומה זה קדושה
וחבל
כי אתה מפספס את כל ההבנה האמיתית של הדברים.

הארון שמשה רבינו הכין לא היה עבודה זרה חס ושלום כי זה היה ציווי מהבורא יתברך,
כל הניסים שמשה רבינו ואהרון עשו לא היו עבודת אלילים אלא היו בכח הקדושה.

אתה מבלבל בין המושגים של עבודת אלילים ועבודה זרה לבין הקדושה.

אלוקים הוא כל יכול
והסיבה שהוא נתן ציווי למשה רבנו על הארון ושאר הדברים
כי כך מלכתחילה הוא ברא את הבריאה,
שהאדם יעשה מתוך אמונה ועל זה יחול שפע הברכה וההצלחה ממנו יתברך.......

באותו ההקשר קטע מעניין מהמקובל הרב ברוך שלום אשלג :

"ויאמר משה אל בני ישראל ראו קרא ה' בשם בצלאל"
ויש להבין מה ענין זה שמספר משה לבני ישראל "ראו קרא ה' בשם בצלאל"?
הנה במדרש בפרשת תרומה כתוב : "משעה שאמר הקדוש ברוך הוא למשה "עשה לי משכן"
התחיל מתמיה ואומר: כבודו של הקדוש ברוך הוא מלא עליונים ותחתונים והוא אומר "עשה לי משכן"?
לכך אמר משה "ישב בסתר עליון", מהו "בצל שדי יתלונן"?
בצל אל, בצל רחום, בצל חנון, אין כתיב כאן אלא בצל "שדי" בצל שעשה בצלאל,
ולכאורה המדרש קשה
איך שייך לומר שמשה היה חושב חשבון גשמי היות ש"מלא כל הארץ כבודו" איך הוא נכנס לתוך המשכן שעשה?
וכמו כן שאמרו חז"ל "צמצם שכינתו בין בדי הארון" ומי יכול חס ושלום לחשוב חשבון מקום גשמי?
ויש לשאול על דרך שמשה נתקשה - הלא "מלא כל הארץ כבודו" ומכל מקום אין הנבראים מרגישים את כבודו יתברך,
שהרי אם היו מרגישים את כבודו יתברך, לא היו רשעים בעולם,
אם כן איך יכול להיות שעל ידי המשכן כן ירגישו את כבודו יתברך?
ולזה השיב המדרש:"בצל שדי יתלונן" היינו שהמשכן שנעשה כדי שירגישו שהשכינה שורה בישראל הוא על ידי "בצל שדי",
שענין צל הוא כמו שאמר אאמו"ר ז"ל דווקא במקום שמש שם שייך לומר שעושים צל כנגד השמש,
שענין "שמש" היא בחינת ידיעה היינו אם ברור לך הדבר כשמש ו"צל" נקרא בחינת אמונה למעלה מהדעת שהיא נגד הידיעה,
ומדוע צריך להיות דווקא בחינת אמונה? ולמה אסור לעבוד את ה' בבחינת ידיעה?
התשובה הוא: שאמר לעולמו "די" ולא תתפשט יותר,
ומבואר בדברי האר"י ז"ל כי שם "שדי" הוא בשעה שהתפשטו העולמות אמר לעולמו די ולא תתפשט יותר
אז הוא מפרש י"ד בחינות הנקרא מחזה ולמטה דיצירה ועולם עשיה שיש שם י"ד ספירות ששם מדור הקליפות,
שענין הקליפה הוא בחינת מקבל על מנת לקבל שעד המקום הזה יכולים להרגיש קדושה,
מה שאם כן במקום הי"ד אי אפשר להרגיש קדושה,
כי ענין י"ד נקרא כלי קבלה, מלשון "כי תשיג יד", שענין קבלה נוהג בין במוחא ובין בליבא,
והיות שבמקום שיש ידיעה, אז מקבלים בכלים דקבלה לכן מוכרחים להשתמש עם כלים של אמונה,
ששם אין אחיזה לכלי קבלה, רק כלי השפעה,
אחרת לא יכול לשכון אור אמונה,
לכן נקרא זה "בצל שדי", היינו בשביל שדי נעשה צל.
ועל ידי זה תהיה היכולת להרגיש את כבודו יתברך!!!
נמצא לפי זה מעלת המשכן שנוכל להרגיש שהשכינה שורה בישראל דווקא על כלים דהשפעה,
וזה נקרא "צמצם שכינתו בין בדי הארון",
שענין צמצום פירושו,
שדוקא על ידי כלים דהשפעה וכלים דאמונה תהיה היכולת להרגיש אותו,
מה שאין כן אם אין את הכלים האלו, אף על פי ש"מלא כל הארץ כבודו", אבל אין מרגישים אותו!!!
ולזה אמר משה "יושב בסתר עליון בצל שדי יתלונן"
ולזה אמר משה לעם ישראל שדוקא בשם "בצלאל" נעשה את המשכן,
היינו שדוקא על ידי הצל נבוא להרגשת כבודו יתברך."
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 3:49 ,6 אוגוסט 2010, ו'

ציטוט:
"שהרי אם היו מרגישים את כבודו יתברך, לא היו רשעים בעולם"
רק שתדעי שמשה רבינו דיבר עם ספירות גבוהות שלא אכנס לזה עכשיו , ואם הספירה שדיבר איתה משה מענישה , ז"א שיש בה גם רע ,אם יש בה גם רע זה לא נכון להגביל את הספירה , אם תגידי על הספירה שאין בה רע ,את נחשבת כופרת " לא אני אמרתי זה הקבלה " מסיבה אחת פשוטה שאת מגבילה את הספירה, את אומרת עליה שיש בה טוב ואין בה רע .
וזה בדיוק עיניין סתירות וחלק מכפירה שאני לא רוצה להיכנס לזה.
אני לא רוצה להיכנס לכל נושא העבודת אלילים כי אני רואה שאני לא אקבל תשובה על זה ,על נושא העולמות הקודמים אני דווקא כן יכול לקבל תשובה כי שמעתי שמישהוא אמר שהיו עולמות קודמים ,אז בואי נתמקד בעיניין "העולמות הקודמים " .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הבא

חזור אל קבלה :: הזוהר הקדוש ורשבי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד