המחלוקות בזוהר

ב"ה, שיח-סוד בנושא ספר הזוהר הקדוש ונגזרותיו והתנא הא-לוקי רבי שמעון בר יוחאי זצ"ל והחבורה הקדושה - הפורום נחנך בקדושת ליל ג"ל לעומר התשס"ה.

המחלוקות בזוהר

הודעהעל ידי ofir21 ב 16:04 ,19 יולי 2010, ב'

לא הבנתי דבר אחד, נגיד והזוהר הוא תורת אלק' , למה יש בו מחלוקות ?
ואם אין זה ברור כי לא היה להם השגות , אז כל התורה שממנה השתלשלו כל 3 הדתות מפוקפקת.
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

Re: המחלוקות בזוהר

הודעהעל ידי יפית ב 0:50 ,27 יולי 2010, ג'

אין מחלוקות בזוהר,
מי שלא מבין את ספר הזוהר, אולי זה יכול להראות לו כך,
חשוב להבין ולהפנים שאין לנו בכלל השגה
בספר הזוהר הקדוש,
וזה לפי עניות דעתי הדלה.

ולכן העם היהודי הוא עם של אמונה
אמונה בבורא
ואמונה של אמונת חכמים,

צריך להתחזק באמונה.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי shalom210354 ב 2:33 ,27 יולי 2010, ג'

בתנ"ך בספר "במדבר" בפרשת השבוע פרשת "בלק" בפרק כד' בפסוק כד' כתוב:"וצים מיד כתים וענו אשור וענו עבר וגם הוא עדי אבד".יונתן בן עוזיאל - תנא בדור הראשון לתנאים, חי כמה עשרות שנים לפני חורבן בית שני, חיבר את תרגום יונתן, תרגום הנביאים לארמית. היה גדול תלמידיו של הלל הזקן מפרש את הפסוק בארמית:
"וציצין(ספינות) יצטרחן במני זיינא ויפקון באכלוסין סגיאין מן למברניא ומארע אטליא ויצטרפון בלגיונין דיפקון(שיצאו) מן קוסטנטיני(טורקיה) ויצערון לאתוראי וישעבדון כל בנוי דעבר ברם סופהון דאליין ואליין למיפל ביד מלכא משיחא ויהוון עד עלמא לאובדנא" ומגלה לנו על המשטים שהיגיעו ויגיעו לחופי ישראל a שלומ אין בזוהר כי אים פרוש של הסוד כמו כן אפילו השפה הארמית היא שפה שבין התלמוד הבבלי והירושלמי יש הבדלים במשמעות הכונה יש הבדל פו ושם כמו שנאמר גם זה וגם זה דברי אלהים חיים הצעתי לך לקרוא את ספר הזוהר לפחות מאה ואחד פעמים ואז אולי שכלך יבן חג אהבה שמח 0000000
shalom210354
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 10:07 ,29 יולי 2010, ה'

1. קראתי את כל כרכי הזוהר-את כל הדברים שרציתי ללמוד ושהייתי צריך כדי להבין אם הדברים נכונים
2. גם אם תגיד שעשו את זה בכוונה כדי שהסודות ייחשפו רק בביאת המשיח אז לא היה ויכוחים . לא היו מדברים על זה בכלל והיו סותמים את הכל עד ביאת המשיח . כנ"ל לגבי עשיית מצוות שכתוב כשמשיח יבוא לא יהיה מחלוקות וישתנה מ 613 ל 1000 , למה שלא יישנו עכשיו ויעשו את החיים יותר קלים ? אני אגיד לך למה, כי לכל דבר יש תרוץ , 70 פנים לתורה .
דוגמא: "האדם הראשון אכל מעץ הדעת " - כיסו את כל האפשרויות לפי "פשט רמז דרש וסוד" , לפי הפשט היה לו בחירה ולפי הסוד לא היה לו בחירה, שים לב ל 180 מעלות תפנית , כמובן ,לכל דבר צריך לתת תירוץ .
בדברים האלה יש או שחור או לבן . אין צבעי ביניים . או זה או זה. יש לך אינספור פירושים על כל דבר שמתחיל במשהוא מסוים ומסיים בתפנית של 180 מעלות , הפשט והסוד שני דברים נפרדים לגמרי .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 14:08 ,29 יולי 2010, ה'

הפשט והסוד אינם חס ושלום שני דברים נפרדים לגמרי,
כל התורה והמצוות הגשמיות מכוונים לשורשים גבוהים רוחניים,
זה הולך ביחד.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 20:01 ,1 אוגוסט 2010, א'

הפירושים שונים ב -180 מעלות
אני מבין שלא למדת קבלה.
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי יפית ב 1:39 ,2 אוגוסט 2010, ב'

הפירושים אינם שונים.
אפילו רש"י שנחשב מפרש המקרא לפי הפשט, מביא הרבה פעמים בדבריו מדרשים שנמצאים גם בספר הזוהר!!!,
וגם מה שנראה שונה,
לנו נראה שונה,
אבל בעומק הלימוד הכל מתכוון לאותם העינינים.

כל חכמי ישראל כתבו ברוח הקודש
ולכן אלו ואלו דברי אלוקים חיים,
וכל אחד ממדרגתו כתב,
אבל הכל קשור בקשר אחד,
הדבקות בבורא יתברך.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 22:10 ,3 אוגוסט 2010, ג'

שאלה קטנה ,למדת קבלה?
לעניות דעתי לא .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי shalom210354 ב 1:53 ,6 אוגוסט 2010, ו'

לעניות דעתי הפוסל במומו פוסל ללמוד קבלה היא זכות ללמוד את יסודות הרצון לילמוד התורה ,והזוהר הקדוש מסביר עינינים מספר התורה ברובד של סוד ורמז לנבואה אים לא הבנתי את הפשט איך אוכל לידרוש על אחת כמה וכמה רמז ואים לא אבין את הרמז איך אוכל לגלות את הסוד ללמוד את הוהר הקדוש בשיעורי קבלה אינו דומה לגריסת הזוהר הקדוש יום יום מנשבת רוח אחרת והתפיסה של הרמז יכולה לגלות לגורס יום יום את הסוד והעינינים שיוצאים מגילוי הסוד מגלים עוד עינינים כמו שאומרים ללמוד דבר מיתוך דבר , מברכך שתיזכה לישמור את העניים ויתגלה בך לילמוד וללמד ולעשות בוקר טוב עופר האיילים
shalom210354
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 3:42 ,6 אוגוסט 2010, ו'

לא קשור לפשט רמז....
כל מי שלמד זוהר ברמה בסיסית אפילו יודע שהכל זה ויכוחים , פתאום רואים מישהוא דורש להם משהוא ואח"כ הוא מגלה להם שכביכול הוא מישהוא גדול , על זה הם מסתמכים? אולי זה הס"מ ? הרי הצליח להעבוד גם על המשיח בסיפור של נחמן מאומן על אב ובן יחיד .
אבל השאלה שלי זה לא על זה , השאלה שלי אם זה דברי אלק' למה יש מחלוקות ? אם לא צריך להביא את ההשגה הזאת ,אל תביאו .
אותו הדבר המחלוקות בגמרא וכו' , לא צריך ליהיות מחלוקות מבחינה הגיונית אם זה תורת אלק' .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי shalom210354 ב 16:43 ,10 אוגוסט 2010, ג'

10 אוגוסט, 2010 ל,אב,התשע,ראשחודש אלול ,התשע
ספר הזוהר מציג עקרונות רוחניים שיכולים לעזור לנו בחיי היומיום, ובנוסף הוא מעניק לנו את הכח ליישם עקרונות אלה
חכמת הקבלה מלמדת שהיקום החל לא כאטום או כחלקיק אטומי, אלא במחשבה על הבורא. מחשבת בריאה זו בנתה עולם שבו כל אדם יכול ליהנות משמחה ומילוי אמיתיים, ללא כל כאוס או כאב. זה היה רצון הבורא.

כדי לחוש מילוי מלא עלינו להיפתח לעצמי הנעלה ביותר שלנו. עלינו להסיר שליליות ולהחליף את החושך באור הן במחשבותינו, הן ברגשותינו והן במעשינו. מסיבה זו בדיוק ניתנו הלימוד והכלים של חכמת הקבלה לאנושות כולה – והגדול והחזק ביותר מבין כלים אלו הוא ספר הזוהר.

המקור האולטימטיבי לחיבור לאור
מבחינה גשמית הזוהר הוא ספר, פירוש לתורה שבנוי בצורת שיחות בקרב קבוצת חברים, מלומדים ומורים רוחניים. אבל המציאות והכח העצומים ביותר של הזוהר חוצים את גבולות העולם הגשמי. פירוש המילה זוהר היא ניצוץ ואכן ספר הזוהר הוא המקור האולטימטיבי לאור רוחני עצום. כפי שמסבירים המקובלים, כאשר יש לנו את ספר הזוהר אנו מקבלים כח, הגנה ומילוי בחיינו. כאשר אנו סורקים את הזוהר בשפת המקור שלו או לומדים את התרגום שלו אנו זוכים בחיבור עמוק לאור הבורא. כאשר אנו מכירים ומבינים את ספר הזוהר, המודעות שלנו מעמיקה וגדלה. אנו גדלים מבחינה רוחנית. אנו הופכים למי שאנו צריכים להיות כדי לזכות בשמחה ובמילוי שהבורא רוצה להעניק לנו. ספר הזוהר הוא כמו מראה שבה אנו רואים את ציפיותינו ואת לבנו.

יש הרואים בספר הזוהר סתם טקסט "רוחני" נוסף, או מושג ללימוד אקדמי. הם מתקשים להבין את הכתוב בו ואף סולדים ממנו – אבל מה שהם רואים כבר נקבע בידי מה שהם החליטו לחפש. לעומת זאת, גדולי המוחות בהיסטוריה גילו בין עמודי הזוהר חכמה והארה. החל מפיתגורס ביוון העתיקה, דרך סר אייזיק ניוטון במאה ה-17, ועד לאדריכלי הפיזיקה והביולוגיה המודרניות בתקופה המודרנית, תלמידי הקבלה והזוהר גילו תובנות ומידע מדהימים.

ברמה המעשית והאישית, ספר הזוהר מציג עקרונות רוחניים שיכולים לעזור לנו בחיי היומיום, ובנוסף הוא מעניק לנו את הכח ליישם עקרונות אלה. זה קורה בכל תחום בחיינו, כולל מערכות היחסים שלנו, עבודתנו הרוחנית ואפילו בעסקים ובקריירה.

השפה בה כתוב ספר הזוהר
ספר הזוהר כתוב בארמית, שפה מקבילה לעברית שגם היא משתמשת באותיות העבריות. בעוד העברית הייתה שפת המעמד העליון, הארמית הייתה שפתם של אנשי העם. העובדה שספר הזוהר כתוב בארמית מהווה מסר לכך שכלי זה של האור יכול וצריך להיות בשימושם של כל האנשים, ללא קשר לרמתם הרוחנית.

מעל ומעבר לחשיבותה של השפה הארמית, אפילו לכל אחת מהאותיות בספר הזוהר משמעות מיוחדת. בחיי היומיום אנו רגילים לחשוב בשפת האם שלנו. האותיות הן יחידות שאנו מצרפים יחדיו כדי ליצור מילים, בדיוק כמו שהלבנים הן היחידות המשמשות לבניית קיר. אנו חושבים על האותיות ועל הלבנים במונחים מעשיים ולא במונחים רוחניים – אלו הם עצמים קטנים וחסרי תנועה שאנו משתמשים בהם כדי ליצור עצמים גדולים יותר.

את אותיות האלפבית העברי (המשמשות את השפה הארמית והעברית כאחת) עלינו להבין בצורה שונה לחלוטין. בנוסף לחשיבותן הפונקציונאלית כרכיבים של מילים, כל אחת מהאותיות העבריות היא גם ערוץ לצורה מיוחדת של אנרגיה רוחנית – והדבר נכון בין אם אנו יודעים כיצד לבטא את האות או מה מקומה במילה ובין אם לא.
האלפבית העברי הוא מתנת הבורא, בדיוק כמו שספר הזוהר עצמו הוא מתנה. המתנה מיועדת לכלל האנושות ולא רק לקומץ אנשים המכירים את הארמית והעברית העתיקות. סריקת האותיות – פשוט באמצעות העברת העיניים עליהן – פותחת ערוץ עצום אל האור.

מקור בלתי נדלה של אנרגיה רוחנית
ספר הזוהר לא רק מגלה ומסביר, אלא גם מכניס ברכות, הגנה ושפע לחיי כל מי שנמצא בקרבתו. לא נדרש דבר פרט לרצון אמיתי, לוודאות של לב מאמין, וראש פתוח ומקבל. מטרתו העיקרית של ספר הזוהר היא למשוך אור ולהכניסו לחיינו ובכך ליצור מילוי מלא ואמיתי. לפיכך, ספר הזוהר הוא הזדמנות בעבורנו להשתנות. כל חכמת הקבלה עוסקת ביצירת השינוי ולכן עלינו להחזיק את ספר הזוהר בביתנו, במחשבתנו ובלבנו.

תגיות:
ספר הזוהר , פרויקט הזוהר , זוהר , סיבה ותוצאה , ספר תורה
shalom210354
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 18:09 ,12 אוגוסט 2010, ה'

לפני שאני מגיב תדע שנהוג לתת קרדיט לאתר שממנו נלקח הטקסט ב"העתק" "הדבק" ,לפי השורה האחרונה"תגיות" אני מבין שייתכן מוויקיפדיה.
לא ענית לתשובה שלי "בכלל",תקרא שוב את השאלה שלי ותבין .
ואם כבר אתה נכנס לזה בצורה הזאת אז קבל משהוא שאין עליו תשובה :
אלק' ברא את עצמו חצי קדושה חצי טומאה , למה?אנחנו היינו בתוכו למה שנברא את עצמנו חצי חצי ,ולמה שנברא את עצמנו לסבול סבל אדיר ועצום כזה כגון : כף הקלע ?
השאלות שאני שואל אין עליהם תשובה,מה שמצדיק את טענתי יותר . אני אומר אוליי מישהוא באמת ייתן לי תשובות או לפחות משהוא הגיוני ,נחכה ,אוליי. אוליי דוד אבוחצירא,דויטש,שלמה עופר,מרדכי אליהו,עובדיה יוסף שלא איכפת להם ממכוניות ובתים וכסף יענו לי פה 8O
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי shalom210354 ב 16:51 ,15 אוגוסט 2010, א'

מלך המשיח יצטרך לתקן את הכול. לטהר את ירושלים מהגויים- זו ברית המילה עליה מדבר השל"ה, אך
לפני זה עליו לעשות ברית לעם ישראל כעם. זו הברית עליה מדבר ירמיהו: " וכל ישראל ערלי לב" ערלות
הלב של ישראל היא שנאת החינם המחלוקת והפרוד בין חלקיו השונים. על מלך המשיח לפעול כמו יהושע
בן נון. כדי להכרית את טומאת עמלק יש להכרית את טומאת ישראל, בכך שנהפוך את החרב- שנאת חינם-
לחבר- אהבת חינם.
עץ ' קח ל ריו ו  ב' ח אל חברו ' ר ש י ני ' ב ל ו דה  ליהו  ליו  ע תב  כ חד ו  א& עץ ' לך  קח דם  בן א & תה  א ו יחזקאל פרק לז (טז)
חד  א& עץ ' ל לך  חד  א& אל & חד  א& תם  א רב ק ו ריו:(יז)  ב' ח אל חברו ' ר ש י בית ' כל  ו ים  ר פ א& עץ ' סף '  ליו  ליו  ע ב  כתו  חד ו  א&
כה  הם & ל' א בר ' ד לך:(יט)  לה & א' מה  לנו  גיד  ת א  הלו  מר  לא' מך  ע ני ' ב ליך & א' מרו  יא שר & א כ ו דך:(יח) & י ב דים  ח א ל היו  ו
את & ליו  ע תם   תי או  ת נ ו ריו  ב' ח אל חברו ' ר ש י טי ' ב ש ו ים  ר פ א& יד ב שר & א סף '  עץ יו ' את & ח ק' ני ל  א נה ' ה וק  ק י ני  ד א מר א
בר ' ד ו הם:(כא) & ני' עי ' ל דך  י ב הם & לי' ע תב  כ ת שר & א צים  ע' ה היו  ו די:(כ)  י ב חד  א& היו  ו חד  א& עץ ' ל תם  שי  ע ו דה  יהו  עץ '
ביב  ס מ תם  א תי  צ ב ק ו שם  לכו  ה שר & א ים  הגו בין ' מ אל ' ר ש י ני ' ב את & ח ק' ני ל  א נה ' ה וק  ק י ני  ד א מר כה א  הם & לי' א
ולא  לך & מ& ל לם  כA ל יה & ה י חד  א& לך & מ& אל ו ' ר ש י רי ' ה ב רץ & בא  חד  א& י  לגו  תם  א תי  שי  ע ו תם:(כב)  מ ד אל א & תם   תי או  בא' ה' ו
כל  ב הם ו & צי ' שקו  ב הם ו & לי' גלו  ב ד  מאו עו  ט י ולא  ד:(כג)  ת עו  לכו  מ מ תי ' ש ל ד  חצו עו  י' ולא  ים  ני גו ' ש ל ד  היו עו  י
הם & ל יה & ה א& ני  א ו עם  ל לי  היו  ו תם   תי או  ר ה ט ו הם & ב טאו  ח שר & א הם & תי ' ב ש  כל מו  מ תם  א תי  ע ש  והו  הם & עי ' ש פ
תם:(כה)   עשו או  ו מרו  ש י תי ק חA ו לכו ' י' טי פ ש מ ב לם ו  כA ל יה & ה י חד  א& עה &  ורו  הם & לי' ע לך & מ& וד  ד די  ב ע ו הים:(כד)  לאל '
עד הם & ני' ב ני ' ב הם ו & ני' ב מה ו  ה' ה  לי& ע שבו  י ו כם & תי '  אבו  בה  שבו  י שר & א קב  ע י ל די  ב ע ל תי  ת נ שר & א רץ & הא  על שבו  י ו
תי  בי ' ר ה ו תים  ת נ תם ו   יה או & ה י לם   רית עו  ב ם  שלו  רית  ב הם & ל תי  ר כ ו לם: (כו)   לעו  הם & ל שיא  נ די  ב ע וד  ד ו לם   עו
עם:  ל לי  היו  י מה  ה' ו הים  לאל ' הם & ל תי  יי  ה ו הם & לי' ע ני  כ ש מ יה  ה ו לם: (כז)   לעו  כם   בתו  שי  ד ק מ את & תי  ת נ ו תם   או
לם: ס   לעו  כם   בתו  שי  ד ק מ ת  היו  ב אל ' ר ש י את & דש ' ק מ וק  ק י ני  א כי  ים  הגו דעו  י ו (כח)
פרק זה מצריך התבוננות מעמיקה. המפתח לטהרת ישראל הוא אחדות עם ישראל. אם עם ישראל מטהר
עצמו ובא לאחדות שלמה. תורה אחת, מלך אחד עם אחד, נקבל את הכרת הגויים בעם ישראל ובארצו.:
"וידעו הגויים כי אני ה' מקדש את ישראל בהיות מקדשי בתוכם לעולם" זהו חזון אחרית הימים. מלך אחד
ועם אחד ללא פרוד, מביא את השלב הבא "ולא יטמאו עוד בגלוליהם ובשיקוציהם ובכל פשעיהם" אין
טומאה, בנקל ניתן להכרית זרעו של עמלק. היכולת של מלך המשיח לאחד את כלל עם ישראל היא היכולת
של אברהם לצאת כנגד כל העולם, היא היכולת של יהושע והיא היכולת של זרובבל.עם ישראל פועל בנידוג
לכל שכל והגיון אנושי גשמי.
ספרי דאגדתא על אסתר - פרשה א כי נפול תפול פניו. דרש ר' יהודה בר' אלעאי שתי נפילות הללו למה, אמרו לו
אומה זו משולה כעפר, ומשולה ככוכבים, כשהן יורדין יורדין עד לעפר, וכשהן עולין עולין עד לשמים.
יהי רצון שנזכה לעלות במעלת הנבואה עד השמים, בביאת המשיח ובבניין בית תפארתנו, בירושלים הטהורה
העיר היושבת בטבורו של עולם
shalom210354
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 0:26 ,17 אוגוסט 2010, ג'

אין שום התבונות .
תראי את שאלתי ,לא שאלתי על משיח .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי shalom210354 ב 2:23 ,17 אוגוסט 2010, ג'

כל השאלות שאין לך תשובה עליהן ושרציתה לישאול עים כל ההיטלבתויות שלך והרצון שלך לדעת כמו שכתבתה יפטרו עי משיח בן דוד. לדעתי כבר עכשיו מרגישים את פעמיו סבלנות היא מילת המפתח בוקר טוב......
shalom210354
מתלמד
מתלמד

הבא

חזור אל קבלה :: הזוהר הקדוש ורשבי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Yahoo [Bot] ואורח אחד