בענין התגין בבדק חיה האם היו צריכים להופיע בתוך האות ?

בענין התגין בבדק חיה האם היו צריכים להופיע בתוך האות ?

הודעהעל ידי אלדו ב 10:10 ,7 יולי 2010, ד'

בס"ד

לכבוד הרב משה ארמוני שליט"א בבקשה .

למה ניתן תגין בבדק חיה אם לא היתה בהם שבירה ? משמע שהתג היה אמור להיות בתוך האות .

אם יכול בבקשה הרב משה ארמוני שליט"א לברר לנו עניין זה .
אלדו
מתלמד
מתלמד

Re: בענין התגין בבדק חיה האם היו צריכים להופיע בתוך האות ?

הודעהעל ידי איתי קדוש ב 12:53 ,8 יולי 2010, ה'

מספר התגים מורה על כמות הריחוק מאור האוזן. אבא היה רחוק ריחוק אחד וקבל את עיקרו מהחטם, היינו משבלת הזקן שקבל מהחטם(ואמא תקבל מאבא את האור האוזן) לכן יש תג אחד. מ"מ היה בגלל זה איזה ביטול (ביטול\פגם, אני לא זוכר.)
איתי קדוש
יודע
יודע

הודעהעל ידי אלדו ב 13:43 ,8 יולי 2010, ה'

בס"ד

איתי הצדיק
לא ענית על השאלה .
שים לב בבדק חיה לא היתה שבירה משמע שהתגין של אותן האותיות לא היו צריכות להופיע מעל האות אלא בתוך האות כי אותם כלים לא נשברו .
אלדו
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי איתי קדוש ב 15:31 ,8 יולי 2010, ה'

נכון, לא נשברו. אלא היה ביטול באחוריים של הנה"י שלהם. לעומת זו"ן. ולעומת א"א, שהיה פגם בכלים אחוריים של הנה" דנה"י.
שים לב ג' לשונות - פגם ביטול ושבירה.
כמדומני שכך היה השיוך, אם זכרוני אינו מטעה אותי. בכל אופן יש שיעור של הרב דרור גלעדי כוונת התפילה, שכמדוני השתמש בלשון הזה. והזכרון של קצת מעורפל בנושא, מחילה.

מספר התגים מורה על כמות הריחוק מאור האוזן. וכן כך היה שיצאו האור מהכלים. והקו של התג מורה על היציאה, והקוץ שבקצה הקו מורה על הרפ"ח ניצוצין, שחופפים מעל שבר הכלי. כמדומני שכך ראיתי שכתוב .
איתי קדוש
יודע
יודע

הודעהעל ידי אלדו ב 8:19 ,19 יולי 2010, ב'

בס"ד

איתי הצדיק אח שלי
התשובה שלך ידועה אבל לא זאת השאלה כפרה .

אולי לא ניסחו טוב את השאלה , פגם ביטול ושבירה זה לא אותו הדבר , פגם יוצא מגדר שבירה וביטול הרי בפגם נשארו הכלים כראוי לכן לא היה צורך לתגין של אותם אותיות בדק חיה להיות מעל האות כי היה בהם רק פגם אלא נשמע בתוך האות היה יותר נכון להיות .

איתי זת לא שאלה שלי כפרה אלא מתוך שיעור באוצרות חיים שם הוא מביא ענין זה "האיפה שלימה "
אלדו
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי איתי קדוש ב 10:23 ,19 יולי 2010, ב'

אני חושב שאולי ירדתי קצת לסוף דעתך. הרי מרח"ו לא משתמש בשלון "שבירה" אלא בלשון "נפילה", באחוריים דנה"י דאו"א. א"כ למה יש תגין שמורים על יציאה ? לכאורה לא יצא האור ?!. האם כך אתה שואל?
בכל אופן מהמתוק מדבש (ריש ד' קנח. ודייק זאת מאותוית אוכל מספרת, שדווקא מהם לא יצא האור, הא מבדק חיה כן) הבנתי שכן יצאו.
ראיתי בלשם (ספר הביאורים ח"ב ש' הניקודים א' יז'.תרצה PDF?) ששם הוא מקשה מש' טנת"א, ששם מובן שהתגין בבחינת נפש בתוך הגוף. א"כ למה הם מחוץ? אלא יש לבאר שלתגין אין היכר בפני עצמם שהם בתוך האות. ואף שכך האמת, כדי שיהיה להם היכר הם מצויירים מחוץ. ועוד ששם סיום קומתם, מעל האות, להורות שיש להם קשר למקום גבוהה. ועוד הוא מאריך שם ונותן המון טעם למה התג כך צורתו.
החומר הזה קצת כבד עליי.
מ"מ אולי תתן מראי מקומות של האוצרות ושל האיפה שלמה. וה'יע"ב.
איתי קדוש
יודע
יודע

חזור אל קבלה :: קבלת האר"י

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד